Stoofpeertjes horen echt bij de herst, maar ook bij het Kerstmenu mogen ze niet natuurlijk ontbreken.

Dit is een simpel recept voor stoofperen uit de slowcooker. Ik heb al eerder een alcholvrij recept gedeeld en voor de kindjes blijf ik de peertjes alcholvrij maken. Wil je een gewone pan gebruiken? Volg dan mijn oude recept Stoofpeertjes, suikervrij en zonder alcohol

Stoofpeertjes horen echt bij de herst, maar ook bij het Kerstmenu mogen ze niet natuurlijk ontbreken. 

Dit is een simpel recept voor stoofperen uit de slowcooker. Ik heb al eerder een alcholvrij recept gedeeld en voor de kindjes blijf ik de peertjes alcholvrij maken. Wil je een gewone pan gebruiken? Volg dan mijn oude recept Stoofpeertjes, suikervrij en zonder alcohol

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd3 uurTotale tijd3 uur 10 minuten

 1 kg Stoofperen
 750 ml appelsientje zwarte bessensap
 2 el suiker
 2 kaneelstokjes
 2 steranijs
 Maizena

1

Schil de peren, maar laat de steeltjes zitten.

2

Zet de peren naast elkaar in de slowcooker en schenk de zwarte bessensap erbij. Doe de suiker, kaneelstokjes en steranijs in de pan en zet de slowcooker 3 uur op low.

3

Kijk na 3 uur hoe het met de peertjes gaat. Wanneer je de peertjes goed kan inprikken met een vork zijn ze goed. Zijn ze nog iets hard dan laat je ze nog even een half uurtje staan en zet de pan eventueel op de hoogste stand.

4

Haal de peertjes uit de pan. Gooi het kaneelstokjes en de kruidnagels weg en laat het sap inkoken in een steelpannetje.

5

Bind de saus met maizena (volg de instructies op de verpakking) tot je een heerlijke stroperige saus hebt.

6

Schenk de saus over de stoofpeertjes heen voor het serveren.

De stoofperen kunnen een paar dagen in de koelkast bewaard worden.

Ingrediënten

 1 kg Stoofperen
 750 ml appelsientje zwarte bessensap
 2 el suiker
 2 kaneelstokjes
 2 steranijs
 Maizena

Aanwijzingen

1

Schil de peren, maar laat de steeltjes zitten.

2

Zet de peren naast elkaar in de slowcooker en schenk de zwarte bessensap erbij. Doe de suiker, kaneelstokjes en steranijs in de pan en zet de slowcooker 3 uur op low.

3

Kijk na 3 uur hoe het met de peertjes gaat. Wanneer je de peertjes goed kan inprikken met een vork zijn ze goed. Zijn ze nog iets hard dan laat je ze nog even een half uurtje staan en zet de pan eventueel op de hoogste stand.

4

Haal de peertjes uit de pan. Gooi het kaneelstokjes en de kruidnagels weg en laat het sap inkoken in een steelpannetje.

5

Bind de saus met maizena (volg de instructies op de verpakking) tot je een heerlijke stroperige saus hebt.

6

Schenk de saus over de stoofpeertjes heen voor het serveren.

De stoofperen kunnen een paar dagen in de koelkast bewaard worden.

Slowcooker recept: stoofpeertjes

 

(Visited 1.794 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.