Dit recept bakken we het allermeest thuis, suikervrij bananenbrood! Het is al jarenlang een populair recept op onze blog, we typen dit nu uit als makkelijk basis recept, hoe wij hem snel maken met een paar basis ingrediënten.

Dit recept bakken we het allermeest thuis, bananenbrood! Het is al jarenlang een populair recept op onze blog, we typen dit nu uit als makkelijk basisrecept, hoe wij hem snel maken met een paar basis ingrediënten. Je kan het uitgebreide recept met dadels bovenop hier vinden, maar wij bakken nu eigenijk altijd deze variant, met een extra banaan bovenop. 

Geniet van deze lekkere healthy snack!

Porties8 Servings
Voorbereiding10 minsKooktijd55 minsTotale tijd1 hr 5 mins

 2 grote rijpe bananen (+1 extra on top)
 100 g havermout
 80 g amandelmeel (of speltmeel)
 3 el olijfolie
 2 eieren
 2 el (amandel)melk
 2 theelepels (wijnsteen)bakpoeder
 3 el agavesiroop (of honing)
Extra's (dit mag je helemaal zelf bepalen!)
 appel, in blokjes
 walnoten, in stukjes
 pompoenpitten
 chiazaad
 lijnzaad
 rozijntjes
 cranberry's
 pure chocolade, in stukjes
 gojibessen
 tutti frutti, in stukjes (gedroogde mango, gedroogde appel, gedroogde abrikozen)

1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Doe de bananen in een kom samen met de eieren en prak ze met een vork tot een glad beslag, of gebruik een mixer.

3

Doe de honing en olijfolie erbij. Roer dit met een vork door. Het zal wat klonterig blijven maar dat is niet erg.

4

Vermaal de havermout in een keukenmachine tot een meel.

5

Meng in een andere kom de havermout, amandelmeel en bakpoeder.

6

Roer het bananenbeslag erdoor.

7

Doe vervolgens de melk erbij en meng dit ook weer goed door het beslag.

8

Nu is het tijd om jouw favoriete extra’s toe te voegen! En meng alles goed door elkaar.

9

Bekleed een cakeblik met bakpapier.

10

Verdeel het beslag in het cakeblik. Indien je nog een extra banaan hebt snijd deze dan in de lengte doormidden en leg deze bovenop het beslag en druk zachtjes aan.

11

Bak het brood in de oven voor ongeveer 35-55 minuten.

Controleer altijd even met een satéprikker of het gaar is. De tijd is moeilijk in te schatten, de ene oven is de ander niet. Onze bananencake staat altijd ongeveer 55 minuten in de oven.

Ingredients

 2 grote rijpe bananen (+1 extra on top)
 100 g havermout
 80 g amandelmeel (of speltmeel)
 3 el olijfolie
 2 eieren
 2 el (amandel)melk
 2 theelepels (wijnsteen)bakpoeder
 3 el agavesiroop (of honing)
Extra's (dit mag je helemaal zelf bepalen!)
 appel, in blokjes
 walnoten, in stukjes
 pompoenpitten
 chiazaad
 lijnzaad
 rozijntjes
 cranberry's
 pure chocolade, in stukjes
 gojibessen
 tutti frutti, in stukjes (gedroogde mango, gedroogde appel, gedroogde abrikozen)

Directions

1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Doe de bananen in een kom samen met de eieren en prak ze met een vork tot een glad beslag, of gebruik een mixer.

3

Doe de honing en olijfolie erbij. Roer dit met een vork door. Het zal wat klonterig blijven maar dat is niet erg.

4

Vermaal de havermout in een keukenmachine tot een meel.

5

Meng in een andere kom de havermout, amandelmeel en bakpoeder.

6

Roer het bananenbeslag erdoor.

7

Doe vervolgens de melk erbij en meng dit ook weer goed door het beslag.

8

Nu is het tijd om jouw favoriete extra’s toe te voegen! En meng alles goed door elkaar.

9

Bekleed een cakeblik met bakpapier.

10

Verdeel het beslag in het cakeblik. Indien je nog een extra banaan hebt snijd deze dan in de lengte doormidden en leg deze bovenop het beslag en druk zachtjes aan.

11

Bak het brood in de oven voor ongeveer 35-55 minuten.

Controleer altijd even met een satéprikker of het gaar is. De tijd is moeilijk in te schatten, de ene oven is de ander niet. Onze bananencake staat altijd ongeveer 55 minuten in de oven.

Lekker basisrecept bananenbrood
(Visited 55 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.