Appelplaatcake

appelplaatcake

Deze appelplaatcake is geschikt als je voor veel mensen een (gezonde) taart wilt maken maar niet de hele dag in de keuken wilt staan. Deze appelcake wordt namelijk heel simpel op een ovenplaat gemaakt.

Dit recept is voor 16 stukken appelcake, maar je kan het recept ook verdubbelen en een hele ovenplaat gebruiken, zoals ik deed, je hebt dan in een keer 32 stukken cake! Ik serveer er nog een schep sojaslagroom bij. Mmmm zo lekker!

Appelplaatcake

60 minuten – 16 stukken

Ingrediënten

  • 150 gram havermout
  • 150 gram amandelmeel
  • 4 eieren
  • 5 appels
  • 60 ml kokosolie
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel + extra
  • 1 el biologische honing
  • flinke hand amandelschaafsel
  • snufje zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Maal de havermout tot meel in een keukenmachine

3. Klop de eieren luchtig. Voeg de gemalen havermout, het amandelmeel en bakpoeder toe.

4. Laat de kokosolie smelten in een pannetje en voeg dit bij het beslag samen met een eetlepel honing.

5. Rasp 3 appels fijn en meng dit door het beslag.

6. Voeg een snufje zout en de kaneel toe en meng het nog even goed door elkaar.

7. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het mengsel over de helft van de bakplaat (ongeveer 2 cm dik). Als het goed is, is het zo stevig dat het niet uitloopt.

8. Snijd de overige 2 appels in dunne plakjes. Verdeel deze over de cake.

9. Garneer de cake met een flinke hand amandelschaafsel.

10. Bak de plaatcake in 30 minuten goudbruin.

 

Recept komt uit het kookboek Uit Pauline’s Keuken

(Visited 59 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.