Vandaag deel ik een lekker makkelijk fastfood recept met jullie, de Sloppy Joe. Dit is een populaire Amerikaanse snack en is eigenlijk niets anders dan een broodje belegd met gehakt en een saus van onder andere ui en ketchup. Je kunt eindeloos variëren met het recept en dat is maar goed ook, want het is super lekker! Dit is een broodje dat iedereen lekker vind, ook kinderen, waarschijnlijk vooral omdat je het met de handen mag eten en knoeien is toegestaan.
Ik heb het gemaakt met rundergehakt en Turksbrood van de Turkse supermarkt. Je kan het recept ook maken met witte bollen en kipgehakt.
Sloppy Joe met gehakt
10-15 minuten – 2 personen
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode puntpaprika’s
- 2 el olijfolie
- 300 gram rundergehakt
- 70 gram tomatenpuree
- 4 el ketchup
- 1 tl worcestersaus
- 1 tl mosterd
- 1 el bruine suiker
- 50 ml water
- 1 tl tabasco
- zout
- zwarte peper
- 1 Turks brood
Bereidingswijze
1. Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de paprika’s in kleine blokjes.
2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak rondom gaar en bruin. Doe de stukjes paprika erbij en bak deze nog een minuutje mee.
3. Roer de tomatenpuree erdoor en bak deze al roerende 2 minuten mee zodat het ontzuurt.
4. Voeg de ketchup, worcestersaus, mosterd, bruine suiker en water toe en roer goed door. Zet het vuur lager en laat het een minuut of 5 pruttelen. Proef de saus en breng op smaak met tabasco, zout en peper.
5. Beleg een stuk Turks brood met een royale hoeveelheid van het gehaktmengsel.
Serveer de Sloppy Joe met een frisse salade en je hebt een heerlijk broodje als avondeten.