Auberginerolletjes in tomatensaus

auberginerolletjes2

Mijn moeder en ik wilden vanavond mosselen eten. Wij waren samen in de supermarkt, hadden de groentes en witte wijn al in het mandje gedaan. Vers stokbrood hadden we al gekocht bij de bakker. En gingen op zoek naar de mosselen… zijn er geen mosselen! Alles maar weer in de schappen gelegd… en toen kwam de grote vraag. Wat gaan we vanavond eten???

Herken je dit? In de supermarkt rondlopen zonder lijstje en niet weten wat je wilt gaan koken… ver-schrik-ke-lijk! Het liefste maak ik dan maar snel een makkelijke pasta maar dat had ik 2x op deze week en we hadden al lekker vers stokbrood van de bakker!

Ik heb dus maar de nieuwe Allerhande uit het rek gepakt en zomaar een pagina geopend en geroepen… dit gaan we eten! Nou dat ga ik denk maar vaker doen. Een heerlijk recept! En wat ziet het er prachtig uit. Ik deel het daarom graag met jullie. En het stokbrood konden we in de lekkere saus dopen.

Auberginerolletjes in tomatensaus

45 minuten – 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 3 wortels
  • 2 bleekselderij
  • 8 el olijfolie
  • 2 aubergines
  • 12 rundergehaktballetjes (schaal, AH biologisch) (ik heb ze zelf gemaakt)
  • 390 g sugo pastasaus pikant (tomatensaus)
  • 15 g basilicum
  • 250 g ricotta

Bereidingswijze

1. Snipper de ui, pers de knoflook en schil de wortels. Snijd de wortels en bleekselderij in blokjes van ½ x ½ cm. Verhit ¼ van de olie in een hapjespan en bak de groenten 15 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

2. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ½ cm. Bestrijk met 4 el olie beide kanten en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de aubergines in delen in 6 min. Keer halverwege.

3. Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan en bak de balletjes in 5 min. bruin. Voeg de pastasaus toe en laat 15 min. zacht stoven met de deksel op de pan.

4. Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes. Meng het groentemengsel met de ricotta, de helft van het basilicum en peper. Schep op elke plak aubergine een bergje van het ricottamengsel en rol op. Zet de rolletjes in de tomatensaus en warm nog 1 min. zachtjes door. Garneer met de rest van het basilicum.

(Visited 28 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.