mexicaanseschotelDit recept heb ik uit het kookboek van Lekker en Simpel waar ik veel inspiratie van uit haal voor snelle & gezonde recepten voor doordeweeks. Je hebt weinig ingrediënten nodig en alles is bij de supermarkt te vinden. Daarnaast gebruiken zij ook geen pakjes en zakjes wat ik super vind, hierdoor zijn de gerechten makkelijk suikervrij te maken.

Mocht je ook suikervrij willen eten. Lees dan zeer goed de ingrediënten op de verpakkingen. Want bijna overal zit suiker (fructose, glucose) in, maar toch vind ik bij de AH of Jumbo altijd wel suikervrije mais, salsa saus en tortilla chips. Daarnaast gebruik ik vaak zilvervlies rijst ipv witte rijst omdat dit veel gezonder is.

Ik vergeet het bijna te zeggen… maar deze Mexicaanse schotel is heel erg lekker! Vooral omdat je er gewoon chips bij mag eten. En hier maak ik mijn vriend elke keer dolgelukkig mee. Maar mezelf ook hoor :)

Wie eet er vanavond ook chips?

Deze Mexicaanse schotel staat al wat jaren online en is heel erg lekker! Vooral omdat je er gewoon tortilla chips bij mag eten. En hier maak ik John en de kindjes elke keer dolgelukkig mee. Maar mezelf ook hoor, dit recept smaakt altijd :)

Wie eet er vanavond ook chips?

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd15 minuten

 300 gram rundergehakt
 150 gram rijst
 1 puntpaprika
 1 ui
 1,5 el tacokruiden
 400 gram tomatenblokjes (bijv. Heinz)
 1 blikje mais
 1/2 rode peper (optioneel)
 salsa (bijv. Taco Saus Hot Tex Mex)
 crème fraîche

1

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak.

2

Snipper de ui, snijd de paprika in stukjes net als de rode peper.

3

Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui met paprika en de rode peper aan. Voeg na 3 minuten het gehakt toe en bak het gehakt rul.

4

Voeg de tacokruiden, mais en de tomatenblokjes toe. Laat dit circa 5 minuten zachtjes koken.

5

Serveer de rijst met het gehaktsaus en leg er wat tortillachips bij.
Serveer met salsa en crème fraîche.

Ingrediënten

 300 gram rundergehakt
 150 gram rijst
 1 puntpaprika
 1 ui
 1,5 el tacokruiden
 400 gram tomatenblokjes (bijv. Heinz)
 1 blikje mais
 1/2 rode peper (optioneel)
 salsa (bijv. Taco Saus Hot Tex Mex)
 crème fraîche

Aanwijzingen

1

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak.

2

Snipper de ui, snijd de paprika in stukjes net als de rode peper.

3

Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui met paprika en de rode peper aan. Voeg na 3 minuten het gehakt toe en bak het gehakt rul.

4

Voeg de tacokruiden, mais en de tomatenblokjes toe. Laat dit circa 5 minuten zachtjes koken.

5

Serveer de rijst met het gehaktsaus en leg er wat tortillachips bij.
Serveer met salsa en crème fraîche.

Mexicaanse schotel met Tortilla chips
(Visited 144 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.