Onze zoon Jamie had vandaag met thuisonderwijs de opdracht om lekkere blondies te bakken! Ze zijn zo heerlijk dat we ze vaker willen bakken. En daarnaast is het recept ook makkelijk en zo gemaakt. Bakken is leuk om te doen tijdens Lockdown 2.
Onze zoon Jamie had vandaag met thuisonderwijs de opdracht om lekkere blondies te bakken! Ze zijn zo heerlijk dat we ze vaker willen bakken. En daarnaast is het recept ook makkelijk en zo gemaakt. Bakken is leuk om te doen tijdens Lockdown 2.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een vierkante bakblik van 20 cm met bakpapier. En vet het bakblik in met een spray of boter.
Smelt de boter in een steelpan. Zet het vuur uit als de boter half gesmolten is. De boter smelt dan vanzelf.
Doe de basterdsuiker in een mengkom. Schenk de gesmolten boter bij en klop met een mixer tot een romig geheel. Dit duurt ongeveer 3 minuten.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas de volgende toe als de vorige ei door het beslag is gemixt.
Mix er dan een snufje zout en het vanille-aroma door.
Zeef de bloem er boven en mix de bloem er 1 minuut doorheen.
Voeg nu eventueel je toppings door het beslag en roer dit er doorheen.
En lik de gardes schoon! :)
Schenk het blondiemengsel in de bakvorm en zet het ongeveer 35 minuten in de oven.
De blondies zijn klaar als de buitenkant krokant is maar de binnenkant nog kleverig.
Laat de blondies buiten de oven volledig afkoelen. Leg het vervolgens voorzichtig op een snijplank en snijd de blondies in 16 vierkante stukken.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een vierkante bakblik van 20 cm met bakpapier. En vet het bakblik in met een spray of boter.
Smelt de boter in een steelpan. Zet het vuur uit als de boter half gesmolten is. De boter smelt dan vanzelf.
Doe de basterdsuiker in een mengkom. Schenk de gesmolten boter bij en klop met een mixer tot een romig geheel. Dit duurt ongeveer 3 minuten.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas de volgende toe als de vorige ei door het beslag is gemixt.
Mix er dan een snufje zout en het vanille-aroma door.
Zeef de bloem er boven en mix de bloem er 1 minuut doorheen.
Voeg nu eventueel je toppings door het beslag en roer dit er doorheen.
En lik de gardes schoon! :)
Schenk het blondiemengsel in de bakvorm en zet het ongeveer 35 minuten in de oven.
De blondies zijn klaar als de buitenkant krokant is maar de binnenkant nog kleverig.
Laat de blondies buiten de oven volledig afkoelen. Leg het vervolgens voorzichtig op een snijplank en snijd de blondies in 16 vierkante stukken.