Favoriet van onze kindjes! Cupcakes vinden ze altijd al heel leuk om te bakken, maar deze zijn natuurlijk extra leuk door de kruidnootjes bovenop!

Favoriet van onze kindjes! Cupcakes vinden ze altijd al leuk om te bakken, maar deze zijn natuurlijk extra leuk door de kruidnootjes bovenop! 

Opbrengsten8 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd25 minutenTotale tijd35 minuten

Ingrediënten
 150 g bloem
 1 tl bakpoeder
 50 g suiker
 1 eetlepel speculaas kruiden
 1 zakje vanillesuiker
 60 g roomboter, gesmolten
 2 eieren
 125 ml melk
 Pepernoten
 100 g amandelspijs
 geschaafde amandelen
Materialen
 1 Muffinvorm
 8 Cupcake papiertjes

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Plaats de cupcake papiertjes in de muffinvorm.

2

Smelt de boter in een steelpannetje en laat deze iets afkoelen.

3

Zeef de bloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden boven een kom. Voeg de kristalsuiker en vanillesuiker toe en roer de ingrediënten goed door elkaar.

4

Meng in een andere kom de gesmolten boter, één ei met de melk met een garde door elkaar.

5

Spatel de droge ingrediënten door de natte en meng alles door elkaar tot een beslag.

6

Klop de tweede ei los. Vermeng de amandelspijs met wat losgeklopt ei volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7

Verkruimel de amandelspijs boven het beslag en spatel het erdoor. Voeg ook 50 gram kruidnootjes toe.

8

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. En bestrooi de bovenkant met nog een beetje pepernoten en geschaafde amandelen.

9

Bak de Sinterklaas muffins in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar. De muffins zijn gaar als een sateprikker er schoon en droog uitkomt.

10

Laat de cupcakes 10 minuten afkoelen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 150 g bloem
 1 tl bakpoeder
 50 g suiker
 1 eetlepel speculaas kruiden
 1 zakje vanillesuiker
 60 g roomboter, gesmolten
 2 eieren
 125 ml melk
 Pepernoten
 100 g amandelspijs
 geschaafde amandelen
Materialen
 1 Muffinvorm
 8 Cupcake papiertjes

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Plaats de cupcake papiertjes in de muffinvorm.

2

Smelt de boter in een steelpannetje en laat deze iets afkoelen.

3

Zeef de bloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden boven een kom. Voeg de kristalsuiker en vanillesuiker toe en roer de ingrediënten goed door elkaar.

4

Meng in een andere kom de gesmolten boter, één ei met de melk met een garde door elkaar.

5

Spatel de droge ingrediënten door de natte en meng alles door elkaar tot een beslag.

6

Klop de tweede ei los. Vermeng de amandelspijs met wat losgeklopt ei volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7

Verkruimel de amandelspijs boven het beslag en spatel het erdoor. Voeg ook 50 gram kruidnootjes toe.

8

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. En bestrooi de bovenkant met nog een beetje pepernoten en geschaafde amandelen.

9

Bak de Sinterklaas muffins in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar. De muffins zijn gaar als een sateprikker er schoon en droog uitkomt.

10

Laat de cupcakes 10 minuten afkoelen.

Sinterklaas cupcakes
(Visited 201 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.