Het is bijna Kerstmis! Ik houd van koken, dus mij maak je extra blij nu dat ik de hele dag in de keuken mag staan. Het feest begint natuurlijk al met de gerechten bedenken, uitschrijven en daarna om de boodschappen. Mijn vriend keek mij gisteren aan alsof ik heel wat anders had gedaan toen ik terug kwam van de Kerstboodschappen. Ik straalde. Ik had een mega glimlach op mijn gezicht. Hij vroeg bij thuiskomst; weet je zeker dat je alleen om boodschappen bent geweest? Jazeker! :-) Ik ben op zondagmorgen vroeg (om 9 uur) al om de boodschappen gegaan. De hele supermarkt stond vol met lekkers en er was nog helemaal niemand. Ik zong Kerstliedjes terwijl ik door alle gangpaden liep en al het lekkers bekeek. Ik kwam thuis met 3 volle boodschappen tassen. Een heerlijk gevoel om alles in huis te hebben voor het Kerstfeest begint! Ik ga nu lekker de keuken in, op het gemakje mijn recepten klaarmaken. Kerstavond start ik elk jaar met deze kidsproof garnalen cocktail. Wat ik nog meer ga maken kan je terug vinden in mijn Story’s op Instagram. Wie weet dat ik nog meer recepten online zet… maar ik ga vooral genieten met mijn familie!

Merry X-mas allemaal! X

Kerstavond start ik elk jaar met deze kidsproof garnalencocktail met heerlijke zelfgemaakte cocktailsaus.

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd10 minuten

 250 g Hollandse garnalen
 4 grote eetlepels mayonaise
 1 grote eetlepel tomatenketchup
 100 ml slagroom, gebruik hiervan 4 eetlepels
 2 eetlepels, gehakte bieslook
 1 zakje ijsbergsla
 2 mandarijntjes, schoongemaakt, in partjes
 1 snufje paprikapoeder

1

Klop allereerst de slagroom lobbig met een mixer.

2

Roer een sausje van mayonaise, ketchup, 4 eetlepels slagroom en 1 eetlepel bieslook. Breng op smaak met zout en peper.

3

Verdeel de ijsbergsla over 4 mooie glazen.

4

Schep de garnalen en partjes mandarijn erop en bedruppel met de saus

5

Bestrooi de voorgerechten met een snufje paprikapoeder en de rest van de bieslook.

Ingrediënten

 250 g Hollandse garnalen
 4 grote eetlepels mayonaise
 1 grote eetlepel tomatenketchup
 100 ml slagroom, gebruik hiervan 4 eetlepels
 2 eetlepels, gehakte bieslook
 1 zakje ijsbergsla
 2 mandarijntjes, schoongemaakt, in partjes
 1 snufje paprikapoeder

Aanwijzingen

1

Klop allereerst de slagroom lobbig met een mixer.

2

Roer een sausje van mayonaise, ketchup, 4 eetlepels slagroom en 1 eetlepel bieslook. Breng op smaak met zout en peper.

3

Verdeel de ijsbergsla over 4 mooie glazen.

4

Schep de garnalen en partjes mandarijn erop en bedruppel met de saus

5

Bestrooi de voorgerechten met een snufje paprikapoeder en de rest van de bieslook.

Garnalencocktail met zelfgemaakte cocktailsaus
(Visited 306 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.