Elke maand maak ik een keer granola. Granola is een soort crusli en ik vind het heerlijk door de yoghurt met wat vers fruit erbij. Bijna elke ochtend ontbijt ik ermee.
Deze cranberry kokos granola doet je keuken superlekker ruiken, is gezond en zit boordevol goede ingrediënten. Deze granola is gemaakt op basis van banaan en maakt het net weer even iets anders, hierdoor is het wel korter houdbaar.
Cranberry Kokos Granola
30 minuten – 10 porties
Ingrediënten
- 200 gram havermout
- 100 gram noten (walnoten, hazelnoten of amandelen etc.)
- 50 gram zaden (chia, sesam, lijnzaad, zonnebloem of pompoenpitten etc.)
- 70 gram cranberries
- 4 eetlepels geraspte kokos
- 4 eetlepels kokosolie, gesmolten
- 3 eetlepels honing of agavesiroop
- 2 rijpe bananen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal alvast een bakplaat eruit en bekleed deze met bakpapier.
2. Meng in een grote kom de havermout, noten, zaden, cranberries en geraspte kokos.
3. Smelt de kokosolie in een pan, roer daar de honing en geprakte banaan doorheen. Je kunt een mixer gebruiken, maar met een vork kom je ook een heel eind.
4. Voeg het bananenmengsel bij de droge ingrediënten en meng alles goed.
5. Leg de ongebakken granola op een bakplaat en bak in de oven voor ongeveer 15-20 minuten. Houd het goed in de gaten, want bij sommige ovens wordt de granola al gauw bruin. Je kunt na 10 minuten de granola stuk maken en omscheppen, zodat alle kanten goed bakken.
6. Haal de granola na maximaal 20 minuten uit de oven. Laat de granola volledig afkoelen.
Je kan deze granola 1 week bewaren in een Tupperwarebakje of weckpot.
Het is een super makkelijk recept! Ik heb er heerlijk van gesmuld vanmorgen . Echt een aanrader
Dankjewel! Ik smul er ook altijd van, mijn pot is binnen een week alweer leeg… :)