Review: In de bakkerij Goes

indebakkerij1

Dit is de allereerste keer dat ik binnen loop bij In de bakkerij in Goes. Naast een vriendelijk ontvangst staat op de muur: Leuk dat je er bent! Een warm welkom dus. Daarnaast zie ik allemaal heerlijke broden liggen. Dit komt vandaag vast helemaal goed.

Van te voren had ik van vrienden al gehoord dat je hier lekker brood kan kopen en ik wist dat het AD er een goede recensie over heeft geschreven, maar waarom het zo uniek is wilde ik zelf ontdekken. Bij toeval kwam ik afgelopen week ook op hun website terecht en las dat alle broden ambachtelijk worden gemaakt met maar 4 basis ingrediënten: water, meel, zout en zuurdesem. Fijn, want vorige week was ik nog bij een bakkerij in Goes waar ik vroeg of ze ook suikervrij brood verkochten en toen kreeg ik de vraag of ik caloriearm brood bedoelde… (nee!). Uiteindelijk ging de verkoper het helemaal terug zoeken in een systeem wat de ingrediënten per brood zijn en bleek dat er in elk brood suiker was toegevoegd. Dus ik ben blij dat ik van te voren weet dat ik deze vraag niet hoef te stellen en dat ik direct weet dat het wel goed zit met de ingrediënten van deze broden.

Renee Looman is 23 jaar oud en de eigenaresse van deze bakkerij. Volgens de website heeft zij het vak geleerd van de allerbeste Franse bakkers en verschillende bekende opleidingen gevolgd waardoor zij nu een ervaren broodbakster is. Er werken inmiddels bijna twintig mensen en naast alle mooie grondstoffen stoppen de bakkers bij In de bakkerij vooral echt vakmanschap en liefde voor het ambacht in de broden. En dat proef je!

indebakkerij2

Wat hebben we gegeten bij In de bakkerij Goes:

We waren er vroeg op een zaterdagochtend. Aangezien we nog niet hadden ontbeten hadden mijn vriend en ik allebei gekozen voor een ontbijtje. Dit kost € 7,50 p.p.

Een ontbijt bestaat uit: 1x koffie of thee, 1x verse jus d’orange, 1x roomboter croissant, 1x desem stokbroodje, 1x gekookt eitje en beleg (roomboter, jam, nutella en pindakaas).

Ik vind zelf ‘s ochtends een cappuccino heerlijk en het was helemaal geen probleem om deze koffie ook te krijgen. We kregen er zelfs een heerlijk huisgemaakt suikervrij koekje bij. En al het beleg is biologisch. Zelfs de koffiemelk.

Het eitje staat niet op de foto, maar ze vroegen netjes hoe we deze gekookt wilden hebben.

Ik begon met mijn roomboter croissant, deze smaakte heerlijk vers en super knapperig! Ik had er roomboter en jam op kunnen doen maar dat was totaal niet nodig dus zeker ook niet gedaan. Vervolgens de rest opgegeten. Van te voren dacht ik dat dit ontbijt veelste veel voor mij was, maar omdat alles zo lekker en puur smaakte kreeg ik het met gemak op (ok, de lunch heb ik wel overgeslagen maar daar is het weekend voor).

Omdat we er heerlijk zaten te genieten in deze mooie zaak hebben we na het ontbijt nog een koffie besteld (nogmaals met het heerlijke koekje!).indebakkerij3

Na afloop heb ik nog twee broden gekocht. Ik kon alleen niet kiezen uit de broden, ze zien er allemaal net zo lekker uit! Gelukkig legt het personeel alles heel duidelijk uit en kan je kiezen uit grote of kleine broden. En wat ik echt heel fijn vond is dat er op de toonbank mandjes staan met kleine stukjes brood om te proeven. Uiteindelijk gekozen voor 1x witbrood (boule blanc), deze is eigenlijk speciaal voor mijn dochtertje (7 maanden oud) die sinds kort brood eet en zij mag nog geen zaden en noten in het brood. Voor onszelf hebben we 1x rogge brood met rozijnen en noten meegenomen.

Leuk!

 • Je kan alle broden die ze verkopen proeven
 • Mooie inrichting
 • Je kan tussendoor kijken hoe de bakkers aan het werk zijn in de bakkerij
 • Elke dag geopend (uniek in Goes, Zeeland)
 • Vriendelijk personeel, ze begroeten je allemaal
 • Mooie website met veel informatie, je kan zelfs alles online bestellen
 • Broodautomaat in het dorpje Kortgene
 • Je hoeft niet meer naar Frankrijk te rijden voor echte Franse broden.

Minder leuk…

 • Geen verschoonplek voor baby’s, ik moest mijn dochtertje verschonen op een tafel
 • Locatie, voor een groot parkeerterrein
 • Bij mooi weer geen terras

 

In de bakkerij
Wijngaardstraat 50, Goes
T: 06-51544066
www.in-de-bakkerij.nl

 

 

(Visited 148 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.