Macaroni uit de oven

IMG_2024Ik maak eigenlijk veelste weinig macaroni, terwijl het zo makkelijk is! Daarom gaf mijn moeder ook de tip om weer eens een makkelijke macaroni schotel met hamreepjes en kaas uit de oven te maken en dat ben ik maar gelijk gaan doen. Soms is het fijn als iemand een tip geeft om te gaan eten. Bij mij is de inspiratie ook wel eens op, dus daarom deel ik deze eet tip nu ook met jullie!

De laatste tijd willen de kindjes ook weinig mee eten ‘s avonds, volgens mij komt het omdat ze allebei last van hun tandjes hebben en tussendoor een eigen willetje krijgen. Maargoed ik geef er geen aandacht aan want ze krijgen overdag genoeg binnen. Dus toen we deze ovenschotel met macaroni aan het eten waren was ik dan opeens ook heel verbaasd dat iedereen netjes zat mee te eten, zelfs de groentes gingen op. Dit gerecht komt nu standaard elke week op het menu haha! En het is eventueel ook prima om van te voren te bereiden, bijvoorbeeld tijdens de middagslaapjes. Hoef je het ‘s avonds alleen nog maar even in de oven te zetten.

Macaroni uit de oven met hamreepjes, tomaat en kaas

10 minuten – 20 minuten in de oven – 2-3 personen

Ingrediënten

  • 200 gram macaroni
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 cherrytomaatjes
  • 5 champignons
  • 200 gram hamreepjes
  • 15 gram bloem
  • 15 gram boter
  • 300 ml melk
  • 150 gram geraspte kaas
  • optioneel: extra groentes zoals prei, courgette, mais, paprika

Bereidingswijze

  1. Kook allereerst de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden en vet een ovenschaal in.
  3. Snipper de ui en knoflook.
  4. Snijd ook alvast de tomaatjes, champignons en eventuele andere groentes in kleine stukjes.
  5. Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de ui en knoflook toe en laat dit 3 minuten fruiten.
  6. Voeg vervolgens de bloem roerend toe en bak dit 1 minuut mee.
  7. Nu mag de melk erbij en meng het geheel goed door met een garde totdat het aan de kook gaat.
  8. Zet het vuur zachtjes en doe er nog een handje geraspte kaas bij. Breng op smaak met peper/zout en roer nog even goed door en je saus is klaar.
  9. Als de macaroni klaar is schep je deze in de ovenschaal.
  10. Meng hierdoor de reepjes ham, tomaatjes, champignons en eventuele andere groentes. Roer als laatste de saus er doorheen.
  11. Maak de ovenschotel af met de rest van de geraspte kaas.
  12. Zet de ovenschotel 15-20 minuten in de oven.

img_9580

(Visited 136 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.