Een pasta gaat er altijd in, nu probeer ik deze vaker vegetarisch te maken! Dit recept hebben we al meerdere malen gemaakt en houden we er zeker in hier. Het vegetarische gehakt vind ik nog niet top, maar vanuit mijn werk weet ik dat daar hopelijk snel alternatieven op de markt komen in Nederland, maar voor nu breng ik daarom de saus goed op smaak. Je kan het recept ook maken door het vega gehakt weg te laten. Verder is deze simpele spaghetti bolognese vol goede voedingsstoffen, die ook nog heel lekker is.

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd20 minuten

 300 g Spaghetti
 1 grote ui
 2 teentjes knoflook
 200 g Vegetarisch gehakt (Bijv. Iglo Green Cuisine)
 100 g HAK stazak Linzen
 1 pakje gezeefde tomatensaus (Heinz)
 10 tomaatjes
 200 g zak gewassen Spinazie
 1 stazak Mozzarella mini
 1 handje pijnboompitjes

1

Breng een grote pan water aan de kook met een scheutje olijfolie. Doe de spaghetti in het kokende water en kook de pasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd een ui in kleine stukjes. Giet een scheutje olijfolie in een hapjespan. Voeg hier de ui aan toe.
Pers een teentje knoflook uit boven de pan en laat het een paar minuutjes zachtjes pruttelen.

3

Voeg vervolgens het vegetarisch gehakt en de linzen toe en bak dit zachtjes 7 minuten.

4

Roer vervolgens de gezeefde tomatensaus door de saus. En voeg een paar tomaatjes toe.

5

Snijd de mozzarella balletjes door de helft en doe de helft alvast door de saus. Roer ook de spinazie erdoor. Laat de pastasaus zachtjes pruttelen totdat het de juiste dikte heeft. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

6

Laat de gekookte pasta uitlekken en doe terug in de pan. Voeg de bolognesesaus toe en de mozzarella bolletjes. Meng alles goed door elkaar. En serveer met geroosterde pijnboompitjes eventueel nog extra tomaatjes en breng op smaak met verse zwarte peper.

Ingrediënten

 300 g Spaghetti
 1 grote ui
 2 teentjes knoflook
 200 g Vegetarisch gehakt (Bijv. Iglo Green Cuisine)
 100 g HAK stazak Linzen
 1 pakje gezeefde tomatensaus (Heinz)
 10 tomaatjes
 200 g zak gewassen Spinazie
 1 stazak Mozzarella mini
 1 handje pijnboompitjes

Aanwijzingen

1

Breng een grote pan water aan de kook met een scheutje olijfolie. Doe de spaghetti in het kokende water en kook de pasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd een ui in kleine stukjes. Giet een scheutje olijfolie in een hapjespan. Voeg hier de ui aan toe.
Pers een teentje knoflook uit boven de pan en laat het een paar minuutjes zachtjes pruttelen.

3

Voeg vervolgens het vegetarisch gehakt en de linzen toe en bak dit zachtjes 7 minuten.

4

Roer vervolgens de gezeefde tomatensaus door de saus. En voeg een paar tomaatjes toe.

5

Snijd de mozzarella balletjes door de helft en doe de helft alvast door de saus. Roer ook de spinazie erdoor. Laat de pastasaus zachtjes pruttelen totdat het de juiste dikte heeft. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

6

Laat de gekookte pasta uitlekken en doe terug in de pan. Voeg de bolognesesaus toe en de mozzarella bolletjes. Meng alles goed door elkaar. En serveer met geroosterde pijnboompitjes eventueel nog extra tomaatjes en breng op smaak met verse zwarte peper.

VEGA: spaghetti bolognese met linzen, spinazie en mozzarella

 

(Visited 879 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.