pastabologneseEen bord met spaghetti Bolognese gaat er altijd wel in. Het staat zeker in mijn top 10 van favoriete gerechten, ook omdat het zo snel klaar is en je altijd alle groente restjes erin op kan maken. Ook maak ik altijd een lekkere rucola salade erbij waardoor het nog behoorlijk gezond is ook! En sinds mijn dochtertje ook spaghetti eet en dit absoluut haar favoriete eten is maken we het tegenwoordig bijna wekelijks.

Daarom is het nu tijd om mijn versie van een simpele bord spaghetti Bolognese met jullie te delen.

Spaghetti Bolognese

20 minuten – 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram spaghetti
  • 500 ml gezeefde tomatensaus (Heinz)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 350 gram rundergehakt
  • 1 rode puntpaprika
  • 1/2 courgette
  • 6 champignons
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden (of verse kruiden uit de tuin)
  • Olijfolie
  • Parmezaanse kaas (of geraspte kaas)

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan water aan de kook met een scheutje olijfolie. Doe de spaghetti in het kokende water en kook de pasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd een ui in kleine stukjes.
  3. Giet een scheutje olijfolie in een pan. Voeg hier de ui aan toe.
  4. Pers een teentje knoflook uit boven de pan en laat het een paar minuutjes zachtjes pruttelen.
  5. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit gaar.
  6. Snijd ondertussen de paprika, courgette, champignons en eventuele andere groentes in klein stukjes. Voeg dit aan het gehakt toe wanneer dit gaar is en bak dit een paar minuten mee.
  7. Roer er tenslotte de gezeefde tomatensaus door samen met de Italiaanse kruiden. Laat de pastasaus zachtjes pruttelen totdat het de juiste dikte heeft. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  8. Laat de gekookte pasta uitlekken en doe terug in de pan. Voeg direct de bolognesesaus toe en meng alles goed door elkaar.
  9. Serveer met Parmezaanse kaas en een lekkere rucola salade.

Tip: doe er eens kleine bolletjes mozzarella doorheen, lekker! (bij stap 8)

Tip 2: probeer volkoren spaghetti te gebruiken, maar farfalle of penne kan natuurlijk ook.

Tip 3: fijngesneden wortel en bleekselderij doen het ook goed door deze saus. (bij stap 4)

(Visited 199 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. kees 13 november 2015 at 06:40

    Hier ook een top 10 recept. We eten onze vingers erbij op met verse zelfgemaakte pasta.

    Doe een laurierblad erbij tijdens het indikken. Heerlijk!

    Reply
    1. Culime.nl 13 november 2015 at 17:20

      Een laurierblaadje er doorheen klinkt goed, ik ga het de volgende keer proberen!

      Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.