IMG_4852

Vroeger… in 2014 (en in de jaren daarvoor)… kocht ik regelmatig de Knorr wereldgerechten pakken. Lekker, makkelijk en snel klaar uit een pakje. Ik voegde altijd heel veel extra groentes toe en dacht dat ik gezond bezig was. Maar we leven inmiddels in 2015 en ik kook nooit meer uit pakjes! Of we moeten in de toekomst wel gezonde pakjes krijgen, maar voorlopig sla ik de Knorr pakken over. Er zit veel zout in en er zitten vaak veel E-nummers en smaakmakers in en deze zijn ongezond. 

Nu missen we thuis af en toe wel de gerechten zoals de burritos, lasagnette etc. Gelukkig kunnen we dat ook makkelijk zelf maken. En dit is net zo lekker, makkelijk en snel klaar. En aangezien mijn voorraadkast vol staat met kruiden & specerijen is het vaak nog voordeliger ook.

Nu heb ik geen Knorr recept nagemaakt maar wel een ander lekker recept met wraps uit de oven. De pesto en kipkruiden maak ik zelf.

Kip-pesto wraps

15 minuten + 15 minuten in de oven – 2 personen

Benodigdheden:

  • 300 gr kipfilet
  • 1 paprika
  • 2 bosuien
  • 2 tomaten
  • 1,5 tl kipkruiden
  • 4 tl pesto
  • handje kaas
  • 6 wraps (ik had 4 grote wraps)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Snijd de kip in blokjes en breng de kip op smaak met kipkruiden.

Je kunt een kant-en-klare kipkruidenmix gebruiken of je kunt de kipkruiden zelf maken met bijvoorbeeld dit recept.

3. Giet een scheutje olie in een pan en bak de kip gaar.

4. Snijd ondertussen de paprika, bosuien en tomaten in stukjes. Als de kip gaar is, voeg je de stukjes paprika, bosui en tomaat toe aan de kip.

5. Laat dit circa 5 tot 10 minuten bakken. Voeg vervolgens de pesto toe en zet het vuur uit.

6. Nu kun je de wraps gaan vullen met het kip-pesto mengsel en rol de wrap op.

7. Leg alle opgerolde wraps naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Verdeel een beetje geraspte kaas over de bovenkant.

8. Zet de wraps voor circa 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

 

(Visited 56 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.