kipkerrierijst

Nu onze moestuin volhangt met boontjes eten we bijna elke dag boontjes. Mijn favoriet is een koude boontjes salade met stukjes cherry tomaten, ook uit de moestuin, en een geperst teentje knoflook. Super simpel maar erg lekker om overal als bijgerecht bij te eten. Maar onze appelboom hangt nu ook vol met heerlijke Elstar appeltjes. Dus voor de variatie is deze kipkerrie ook erg lekker om te maken met al het lekkers uit de tuin.

Kip kerrie met boontjes en appel

30 minuten – 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram kippendijen
  • 200 gram sperzieboontjes
  • 1 ui
  • 1 stukje verse gember
  • 1 bouillonblokje
  • 25 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 2 el kookroom
  • 2 stevige appels
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • zilvervliesrijst

Bereidingswijze

1. Zet een ruime pan water op het vuur met 350 ml water en een bouillonblokje en breng dit aan de kook.

2. Laat de kippendijen 15 minuten zachtjes garen in de bouillon. Zorg ervoor dat de bouillon niet te hard kookt anders wordt de kip droog.

3. Kook ondertussen de boontjes 5 minuten beetgaar in kokend water en giet deze af.

4. Haal de kip uit de bouillon en laat het afkoelen. Gooi de bouillon niet weg!

5. Neem een grote pan en laat de boter hierin smelten. Voeg de ui toe en fruit deze aan. Rasp de verse gember en voeg deze toe aan de ui. Voeg vervolgens de kurkuma en de kerriepoeder toe en roer het geheel om.

6. Voeg vervolgens al roerend de bloem toe en zorg dat de uien droog en zanderig aanvoelen. Dit is de basis voor de saus. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe, totdat de saus de door jouw gewenste dikte heeft. Het mag best iets vloeibaarder zijn, want de saus kan nog een beetje inkoken.

7. Voeg nu de boontjes toe en roer deze door de kerriesaus.

8. Pluk de kip in kleine stukjes met twee vorken voeg deze bij de saus. Voeg de kookroom toe en laat de saus op een laag vuurtje even pruttelen. Voeg als laatste de appel toe in blokjes en kook deze kort mee.

9. Breng de kip kerrie eventueel nog wat op smaak met peper en zout en serveer met rijst!

(Visited 68 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.