Geroosterde bloemkool uit de oven, lekker en gezond!

Gezond en toch lekker eten. Uiteraard kan dat prima, zelfs ik (John). Zoals bekend ben ik een liefhebber van vlees en met name de bbq staat hier dan ook vaak aan. Veelal eten we hier natuurlijk gezonde bijgerechten bij echter doen wij ook regelmatig een dag geen vlees eten, of vis als vervanger. Een lekker gerecht is deze bloemkool uit de oven in taco's. Heel erg lekker en gezond. Je hebt hier ook niet echt het idee dat je iets eet waar geen vlees in zit.

Aanrader! en vrij eenvoudig te maken.

Porties1 Serving
Voorbereiding10 minsKooktijd35 minsTotale tijd45 mins

 bloemkool
 1 rode ui
 1 teentje knoflook
 rode paprika
 6 cherry tomaatjes (of aantal naar wens)
 1 avocado
 limoen
 1,50 tl komijn
 1 tl chilipoeder
 1 tl kerriepoeder
 125 ml creme fraiche
 olijfolie
 peper
 zout
 1 pak taco's (12 stuks)

1

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en doe deze in een kom. Verwarm tevens de oven voor op 200 graden.

2

Voeg de komijnzaad, chilipoeder en kerriepoeder toe aan de bloemkoolroosjes en meng deze goed door elkaar.

3

Strooi de bloemkoolroosjes op een ovenplaat met bakpapier en plaats deze voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

4

Als de bloemkoolroosjes in de oven staan snipper je de ui en knoflook en fruit deze aan in een pan.
Snijd hierna de paprika in blokjes en de tomaatjes in kwartjes.

5

Voeg de paprika en tomaatjes toe aan de de pan en breng op smaak met peper en zout.

6

Voeg vervolgens de creme fraiche toe tot deze mooi vloeibaar is geworden.

7

Voeg hierna de bloemkoolroosjes uit de oven toe en laat alles nog heel even zachtjes koken. Voeg op het laatst nog even de sap van een halve limoen toe (lees, knijp deze uit boven de pan) en laat het nog heel even op laag vuur staan.

8

Snijd in de tussentijd de stukjes avocado en plaats de taco's in de oven volgens bereidingswijze op de verpakking.

9

Vul de taco's met het mengsel van de bloemkoolroosjes en voeg stukjes avocado toe.

Eet smakelijk!

Ingredients

 bloemkool
 1 rode ui
 1 teentje knoflook
 rode paprika
 6 cherry tomaatjes (of aantal naar wens)
 1 avocado
 limoen
 1,50 tl komijn
 1 tl chilipoeder
 1 tl kerriepoeder
 125 ml creme fraiche
 olijfolie
 peper
 zout
 1 pak taco's (12 stuks)

Directions

1

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en doe deze in een kom. Verwarm tevens de oven voor op 200 graden.

2

Voeg de komijnzaad, chilipoeder en kerriepoeder toe aan de bloemkoolroosjes en meng deze goed door elkaar.

3

Strooi de bloemkoolroosjes op een ovenplaat met bakpapier en plaats deze voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

4

Als de bloemkoolroosjes in de oven staan snipper je de ui en knoflook en fruit deze aan in een pan.
Snijd hierna de paprika in blokjes en de tomaatjes in kwartjes.

5

Voeg de paprika en tomaatjes toe aan de de pan en breng op smaak met peper en zout.

6

Voeg vervolgens de creme fraiche toe tot deze mooi vloeibaar is geworden.

7

Voeg hierna de bloemkoolroosjes uit de oven toe en laat alles nog heel even zachtjes koken. Voeg op het laatst nog even de sap van een halve limoen toe (lees, knijp deze uit boven de pan) en laat het nog heel even op laag vuur staan.

8

Snijd in de tussentijd de stukjes avocado en plaats de taco's in de oven volgens bereidingswijze op de verpakking.

9

Vul de taco's met het mengsel van de bloemkoolroosjes en voeg stukjes avocado toe.

Eet smakelijk!

Geroosterde Bloemkool Taco’s

 

(Visited 34 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.