Daar ben ik weer met gezonde koekjes. Mijn favoriete gezonde koekjes zijn nog steeds deze koekjes en hier varieer ik vaak mee, maar deze koekjes gemaakt van pindakaas en rozijnen zijn ook erg lekker!
Ze smaken naar notenkoekjes die je in de supermarkt kan kopen. Maar deze zijn super gezond én zonder suiker! Heerlijk om ‘s middags bij de thee of ‘s avonds bij de koffie te eten.
Pindakaas & rozijnen koekjes
30 minuten – 12 stuks
Ingrediënten
- 200 gram pindakaas met stukjes (suikervrij)
- 75 gram biologische, vloeibare honing
- 1 ei
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- 75 gram rozijnen
- 50 gram havervlokken
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Doe de pindakaas in een mengkom. Voeg de honing toe, roer deze erdoor, doe het ei erbij en klop dat er goed door. Strooi de wijnsteenbakpoeder erover, klop erdoor en roer tenslotte de rozijnen en havervlokken erdoor. Je hebt nu een stijf deeg met klontjes.
3. Schep een volle lepel van het deeg op de beklede bakplaat. Maak er met je vingers mooie rondjes van.
4. Zet 10-15 minuten in de oven (blijf goed kijken).
5. Leg de koekjes voorzichtig op een rooster om af te laten koelen.
Eet deze koekjes binnen 2-3 dagen op.