
Deze rode linzensoep is een gerecht van een leuke mede foodblogger uit Zeeland.
30 minuten – 4 personen
Ingrediënten
- 300 gram ongekookte rode linzen
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 eetlepel rode currypasta
- 2 cm gember, geraspt
- 1 volle theelepel kurkuma
- 1 ui, fijngehakt
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1,5 liter bouillon naar keuze
- Half bosje koriander, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
- Amandelschaafsel
- Optioneel: 1 eetlepel crème fraîche
Bereidingswijze
1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan. Fruit hier in de ui glazig en voeg na twee minuten de knoflook, gember, kurkuma en currypasta toe. Roer alles goed door elkaar en laat dit 5 minuten op een zacht vuurtje staan.
2. Voeg de bouillon, rode linzen en de tomatenblokjes in de pan en breng de soep aan de kook. Laat dit 35 minuten koken.
3. Wanneer de linzen goed zacht zijn kun je de soep pureren met de staafmixer. Breng vervolgens de soep op smaak met peper en zout en voeg het grootste deel van de fijngehakte koriander toe.
4. Schep de soep in een soepkom en roer er een beetje crème fraîche (optioneel) doorheen. Maak het af met de resterende koriander en een beetje amandelschaafsel.