Deze spinazietaart is sinds ik klein ben al een van mijn favoriete gerechten! Ik weet niet vanaf welke leeftijd mijn moeder dit gerecht voor mij maakte, maar in ieder geval zo lang ik het mij kan herinneren. Sinds ik zelf kan koken heb ik dit lekkere recept in mijn kookboekje staan (sinds ik 12 jaar ben schrijf ik lekkere recepten in een kookboekje) en maak ik deze spinazietaart regelmatig.

Nu ik zelf kindjes heb ik vind ik het extra leuk dat ze ook dit recept als favoriet opnoemen! Doordat we hem vaak maken vond ik het recent leuk om extra tomaat toe te voegen en heb ik een ronde springvorm gebruikt. Maar verder heeft deze heerlijke spinazietaart weinig ingrediënten nodig.

Als je ook af en toe een hartige taart of quiche eet raad ik je dit recept zeker aan!

 

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd45 minutenTotale tijd1 uur

 1 pak bladerdeeg
 750 g diepvries fijngehakte spinazie
 1 ui
 2 eieren
 1 snufje cayennepeper
 150 g geraspte kaas
 200 g ontbijtspek
 2 tomaten

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op het aanrecht.

3

Doe de diepvries spinazie in een schaal en laat het ontdooien in de magnetron volgens de instructies op de verpakking. Schep de spinazie vervolgens in een zeef en laat de spinazie zeer goed uitlekken, tot al het vocht eruit is.

4

Snijd ondertussen de ui fijn en fruit de ui in een kleine koekenpan.

5

Vet een ovenschaal of taartvorm in. Bedek deze vervolgens met de bladerdeeg. Bewaar twee plakjes voor de bovenkant en snijd deze alvast in reepjes.

6

Doe de uitgelekte spinazie op de bladerdeeg in de ovenschaal.

7

Kluts de eieren en meng de ui, cayennepeper en kaas erdoorheen. Giet dit mengsel in de ovenschaal.

8

Snijd de ontbijtspek in reepjes en leg de reepjes over de taartvorm heen.

9

Snijd de tomaten in ronde plakjes en verdeel deze over de taart heen.

10

Leg tenslotte de bladerdeegreepjes over de taartvorm heen. Mocht je nog een extra ei hebben, smeer dan met een kwastje eigeel over het bladerdeeg heen.

11

Zet de ovenschaal 45 minuten in de oven.

Ingrediënten

 1 pak bladerdeeg
 750 g diepvries fijngehakte spinazie
 1 ui
 2 eieren
 1 snufje cayennepeper
 150 g geraspte kaas
 200 g ontbijtspek
 2 tomaten

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op het aanrecht.

3

Doe de diepvries spinazie in een schaal en laat het ontdooien in de magnetron volgens de instructies op de verpakking. Schep de spinazie vervolgens in een zeef en laat de spinazie zeer goed uitlekken, tot al het vocht eruit is.

4

Snijd ondertussen de ui fijn en fruit de ui in een kleine koekenpan.

5

Vet een ovenschaal of taartvorm in. Bedek deze vervolgens met de bladerdeeg. Bewaar twee plakjes voor de bovenkant en snijd deze alvast in reepjes.

6

Doe de uitgelekte spinazie op de bladerdeeg in de ovenschaal.

7

Kluts de eieren en meng de ui, cayennepeper en kaas erdoorheen. Giet dit mengsel in de ovenschaal.

8

Snijd de ontbijtspek in reepjes en leg de reepjes over de taartvorm heen.

9

Snijd de tomaten in ronde plakjes en verdeel deze over de taart heen.

10

Leg tenslotte de bladerdeegreepjes over de taartvorm heen. Mocht je nog een extra ei hebben, smeer dan met een kwastje eigeel over het bladerdeeg heen.

11

Zet de ovenschaal 45 minuten in de oven.

Spinazietaart
(Visited 1.413 times, 2 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.