img_0418Babyhapjes zijn hier helaas  alweer verleden tijd. Jamie vond alles lekker wat ik voor hem klaar maakte maar na 3 maanden babyhapjes wilde hij alleen nog maar met ons mee eten. Ik kreeg het gewoon niet meer naar binnen en stiekem vond ik het ook wel makkelijker.

Maar mijn idee om op mijn blog heel veel babyhapjes te posten is hierdoor totaal mislukt. Wanneer ik wél nog een keer een babyhapje maakte zat altijd alles tegen en liet Jamie het niet toe dat mama er nog even een snel een foto van ging maken. Haha, hij moest het direct opeten want anders……

Jamie wordt nu al weer bijna 1 jaar en heb het gevoel dat babyhapjes alweer maanden geleden zijn. Maar mijn Avent stomer staat nog netjes op het aanrecht voor als ik me tijdens het koken opeens besef, dit kan Jamie toch niet mee gaan eten vanavond? Zoals laatst de boerenkoolsoep met chorizo… Daarom besloot ik tijdens het koken opeens iets uit de pan te scheppen en gooide ik de boerenkool, aardappel, tomaten in de stomer en ontstond er een heerlijk hapje.

Ik zat vervolgens samen met Joia de boerenkoolsoep te eten (die vond het prima dat ze onbeperkt soepstengels mocht eten) en mijn vriend gaf Jamie zijn boerenkoolhapje. Opeens zegt mijn vriend heel enthousiast… “Je moet dit hapje online zetten! Ik heb ook geproefd en het is echt heel lekker!” Ik maakte er daarom snel een foto van (Jamie kreeg ook even een soepstengel zodat hij stil bleef haha) en ik kan eindelijk weer een lekker babyhapje delen.

Dit hapje is dus goedgekeurd door mijn baby en papa en is eigenlijk een stamppotje maar dan zonder zout en gezonder/smaakvoller door het stomen!

Babyhapje: boerenkool met aardappel en tomaat

20 minuten – 1 portie

Ingrediënten

  • 1 aardappel (of zoete aardappel)
  • 1/2 tomaat
  • handje boerenkool

Bereidingswijze

1. Schil een aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Snijd ook de tomaat in kleine blokjes.

2. Doe de aardappel, tomaat en een handje boerenkool in de kan van het stoomapparaat.

3. Giet 200 ml water in het waterreservoir en stoom de inhoud in 20 minuten gaar.

Je kan het ook in circa 20 minuten gaar koken in een pan. 

4. Wanneer je de piep hoort dat het stomen klaar is draai je de kan om. Giet voorzicht het vocht eruit. En voeg een theelepeltje olijfolie toe.

5. Doe het hapje in een bakje en prak met een vork het geheel grof.

6. Laat het hapje kort afkoelen.

7. Geef een portie aan je baby. Vries de rest in of zet het hapje in de koelkast voor later gebruik.

(Visited 433 times, 1 visits today)

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.