kaasfondue

Dit recept maak ik heel graag en vaak. Het is absoluut niet gezond, maar ik hoor ook vaak genoeg op het nieuws dat we niet moeten doorslaan in het gezonde eten. Nou dat gaat mij ook nooit gebeuren want ik houd ook van bbqen met stokbrood, frietjes met kroket en mayonaise, lasagne en deze kaasfondue!

Vrienden kennen uiteraard dit recept al en gaan ook altijd naar huis met het recept.

En het makkelijke aan dit recept is dat je geen kaasfonduepan nodig hebt. Heb ik niet eens in huis. Alleen schaaltjes die in oven kunnen. Iedereen krijgt namelijk zijn/haar eigen schaaltje kaasfondue met veel lekkers erin, mmm!

Ik maak dit recept trouwens met kaasfondue uit een pak (Emmi). Ik weet het, ik moet de kaasfondue zelf maken… mocht je een lekker recept weten, ik hoor het graag! Nu gaan we gewoon voor de ongezonde & makkelijke variant. Met ciabattabrood, dat kan je er lekker in dopen. Verder doe ik er altijd stengels bleekselderij bij. Dat maakt het toch nog een beetje gezond en dat smaakt er goed bij! Wortels, tomaatjes en paprikareepjes zijn ook lekker om op tafel te zetten en om erin te dippen. Maar nu heb ik geen bezoek dus heb ik het makkelijk gehouden. Probeer helemaal het recept te volgen, maar variatie mag altijd!

Ps. wil je een nog makkelijker recept? Ik heb de Emmi All-in-One kaasfondue mogen testen en ben hier ook erg enthousiast over.

Kaasfondue

10 minuten + 40 minuten in de oven – 2 personen

Ingrediënten

  • 1 pak Kaasfondue (bijv. Emmi Original 400 gram)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el olijfolie
  • 2 handjes verse spinazie, gewassen
  • 1/2 paprika
  • 1 rijpe peer
  • 2 el bieslook of lente-ui
  • 1/2 castello blue kaasje (blauwschimmelkaas)
  • 6 Cherrytomaatjes
  • 1 ciabattabrood (of vers stokbrood)

voor erbij

  • bleekselderijstengels, in reepjes gesneden
  • of wortels, paprikareepjes, tomaatjes, stokbrood etc.

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Snijd alle ingrediënten in kleine stukjes.

3. Gebruik per persoon een bakje dat in de oven kan.

4. Vet het bakje in met een eetlepel olijfolie per bakje. Knijp hierbij een beetje knoflook uit.

5. Doe in elk bakje onderin een grote hand spinazie.

6. Knip de kaasfondue door de helft en leg dit ook in de bakjes.

7. Verkruimel nu een beetje blauwe kaas naar smaak over de kaasfondue heen.

8. Doe als laatste de rest van de ingrediënten ook in de bakjes tot zover het past.

9. Zet de bakjes ongeveer 30-40 minuten in de oven totdat alles goed is gesmolten. Bak de laatste minuten nog even de ciabatta mee.

kaasfondue

 

(Visited 41 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.