Dit is een gerecht waarvan ik de ingrediënten standaard wel in huis heb. Chorizoworst, een pak rijst en de blikken tomaten staan in de voorraadkast. De vis en doperwten liggen in de vriezer. Uien gebruik ik standaard in elk gerecht. En munt groeit bij mij in de tuin. Je hebt hier dus geen ingrediënten nodig die je vers moet kopen. Ideaal toch? Ik maak het vaak als ik een drukke week heb en de boodschappen ruim van te voren koop. Ik vind het zelf een super lekker gerecht door de gebakken chorizo. En ze zeggen dat je minimaal 1x in de week vis moet eten dus dat komt met dit gerecht ook helemaal goed. Mocht je geen vis eten, je kan het denk ook met kip maken…

Het recept is met gele rijst, maar je kan uiteraard ook zilvervliesrijst gebruiken. Ik doe zelf altijd 50/50. De zilvervliesrijst wordt dan ook geel :).

Eetsmakkelijk!

Spaanse visschotel met chorizo

25 minuten – 4 personen

Ingrediënten

  • 1 pak gele rijst
  • 1/4 bakje munt
  • olijfolie of kokosolie om in te bakken
  • 100 g chorizo, in blokjes
  • 1 ui, in ringen
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • 200 g doperwten extra fijn (diepvries)
  • 300 g koolvisfilet of kabeljauw (diepvries), ontdooid

Bereidingswijze

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Snijd de munt in reepjes.

3. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de chorizo in 2 min. uit. Voeg de ui toe en bak 1 min. mee.

4. Doe de tomaten erbij en duw ze met een spatel stuk en kook op middelhoog vuur in 5 min. tot een dikke saus. Schep de bevroren doperwten erdoor.

5. Snijd de vis in stukken en leg erbij. Stoof met de deksel op de pan in 10 min. zachtjes gaar.

6. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden, bestrooi met de munt en serveer de rijst erbij.

(Visited 141 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.