Côte de Boeuf, fantastisch stukje smaakvol en zacht vlees die niet veel nodig heeft. Slechts een paar ingrediënten en een saus. Wij hebben deze keer gekozen voor een heerlijke blauwe kaassaus. Een Côte de Boeuf kan je op verschillende manieren bereiden. Naar onze mening is bereiding op de barbecue toch wel favoriet. Krijg je toch net die extra smaak die het hem doet.

Alhoewel je dit recept natuurlijk altijd kunt eten doet hij het ook erg goed als Kerstmenu. Super lekker en ook gezellig buiten met de BBQ en een lekker drankje.

AuteurJohnCategory, , ,

Côte de Boeuf, fantastisch stukje smaakvol en zacht vlees die niet veel nodig heeft. Slechts een paar ingrediënten en een saus. Wij hebben deze keer gekozen voor een heerlijke blauwe kaassaus. Een Côte de Boeuf kan je op verschillende manieren bereiden. Naar onze mening is bereiding op de barbecue toch wel favoriet. Krijg je toch net die extra smaak die het hem doet. 

Alhoewel je dit recept natuurlijk altijd kunt eten doet hij het ook erg goed als kerstmenu. Super lekker en ook gezellig buiten met de BBQ en een lekker drankje.

Porties2 Servings
Voorbereiding5 minsKooktijd2 hrsTotale tijd2 hrs 15 mins

 1 Côte de Boeuf van 800 gram
 2 kleine bolletjes knoflook
 zout
Blauwe kaassaus
 75 g mayonaise
 75 g zure room
 75 g blauwe schimmelkaas (bijv. gorgonzola)
 40 ml karnemelk
 1 el bieslook, fijngehakt
 Peper en zout
 Stokbrood (optioneel)

1

Haal het vlees minimaal een uur voordat het op de BBQ gaat uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Bestrooi het vlees met zout aan beide kanten.

2

Maak alvast blauwe kaassaus. Roer alle ingrediënten voor de blauwe kaassaus door elkaar. Very Easy!

3

Maak de BBQ klaar voor indirect gebruik op ongeveer 120 graden. We gaan de Côte de Boeuf dus niet direct boven het vuur grillen, maar indirect. Bij een kamado kan je hiervoor de platesetter gebruiken. Heb een gewone barbecue met deksel leg dan de kolen aan de ene kant van de BBQ en plaats het vlees aan de andere kant.

4

Plaats de bolletjes knoflook en het vlees op de BBQ en laat het vlees garen tot een kerntemperatuur van ongeveer 45 graden. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Om de kerntemperatuur te meten gebruiken wij zelf de Meater+.

5

Als het vlees de kerntemperatuur bereikt heeft haal je het van de BBQ samen met de bolletjes knoflook. De knoflookbolletjes zouden nu inmiddels ook zacht moeten zijn. Snijd de knoflookbolletjes doormidden en wrijf hiermee het vlees in. Pas op met opensnijden van de knoflookbolletjes, prik er eerst met punt van een mes in zodat de warme lucht in de bolletjes kan ontsnappen. Wil je hem direct doormidden snijden dan heb je de kans dat de bolletjes 'ontploffen'. Ik heb dit zelf een keer gehad door onoplettend gedrag en zat toen onder de knoflook. Ik was blij dat ik op dat moment mijn bril op had. Altijd opletten dus!

6

Stook in de tussentijd de BBQ op naar hoge temperatuur om de Côte de Boeuf af te grillen. Doe dit een paar minuutjes per zijde totdat deze mooi van kleur is. Haal hierna het vlees weer van de BBQ en laat in aluminiumfolie minimaal 5 minuten rusten.

7

Serveer de Côte de Boeuf met een deel van de kaassaus eroverheen en stukjes stokbrood.

Eet smakelijk!

Ingredients

 1 Côte de Boeuf van 800 gram
 2 kleine bolletjes knoflook
 zout
Blauwe kaassaus
 75 g mayonaise
 75 g zure room
 75 g blauwe schimmelkaas (bijv. gorgonzola)
 40 ml karnemelk
 1 el bieslook, fijngehakt
 Peper en zout
 Stokbrood (optioneel)

Directions

1

Haal het vlees minimaal een uur voordat het op de BBQ gaat uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Bestrooi het vlees met zout aan beide kanten.

2

Maak alvast blauwe kaassaus. Roer alle ingrediënten voor de blauwe kaassaus door elkaar. Very Easy!

3

Maak de BBQ klaar voor indirect gebruik op ongeveer 120 graden. We gaan de Côte de Boeuf dus niet direct boven het vuur grillen, maar indirect. Bij een kamado kan je hiervoor de platesetter gebruiken. Heb een gewone barbecue met deksel leg dan de kolen aan de ene kant van de BBQ en plaats het vlees aan de andere kant.

4

Plaats de bolletjes knoflook en het vlees op de BBQ en laat het vlees garen tot een kerntemperatuur van ongeveer 45 graden. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Om de kerntemperatuur te meten gebruiken wij zelf de Meater+.

5

Als het vlees de kerntemperatuur bereikt heeft haal je het van de BBQ samen met de bolletjes knoflook. De knoflookbolletjes zouden nu inmiddels ook zacht moeten zijn. Snijd de knoflookbolletjes doormidden en wrijf hiermee het vlees in. Pas op met opensnijden van de knoflookbolletjes, prik er eerst met punt van een mes in zodat de warme lucht in de bolletjes kan ontsnappen. Wil je hem direct doormidden snijden dan heb je de kans dat de bolletjes 'ontploffen'. Ik heb dit zelf een keer gehad door onoplettend gedrag en zat toen onder de knoflook. Ik was blij dat ik op dat moment mijn bril op had. Altijd opletten dus!

6

Stook in de tussentijd de BBQ op naar hoge temperatuur om de Côte de Boeuf af te grillen. Doe dit een paar minuutjes per zijde totdat deze mooi van kleur is. Haal hierna het vlees weer van de BBQ en laat in aluminiumfolie minimaal 5 minuten rusten.

7

Serveer de Côte de Boeuf met een deel van de kaassaus eroverheen en stukjes stokbrood.

Eet smakelijk!

Côte de Boeuf met blauwe kaassaus
(Visited 107 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.