Laten we eens een keer voor een iets minder voor de hand liggend stukje vlees kiezen, Hazenrug. Hazenrug heeft de typische wildsmaak echter niet te overheersend en is supermals. Daar houden we van natuurlijk!

AuteurJohnCategory, ,

Hazenrug. Op de hazenrug zitten 2 filets (de hazenrugfilets). Hazenrug heeft de typische wildsmaak echter niet te overheersend en is supermals. Daar houden we van natuurlijk! Het was eigenlijk de bedoeling dat ik de hazenrug op de bbq ging maken echter door de harde wind en regen was dit niet echt een fijne optie. Ik heb er voor gekozen om de hazenrug in de grillpan te grillen en vervolgens in de oven af te maken (klaar te garen).  Om het af te maken hebben we een lekkere wildsaus erbij gemaakt en geserveerd met spruitjes en aardappeltjes uit de oven (Spruitjes met aardappeltjes) Ideale seizoenscombinatie!

Dit gerecht is tevens ideaal als gang in je Kerstmenu.

Porties1 Serving
Totale tijd30 mins

 1 hazenrug
 boter
 rode wijn
 1 blokje groentebouillon
 2 theelepels bosbessenjam
 peper
 zout

1

Haal de hazenrug een uur van te voren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur worden. Dep deze droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout.

2

We gaan de hazenrug eerst grillen in de grillpan. Verwarm een klontje boter in de pan en grill de hazenrug alle kanten mooi bruin. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 160 graden.

3

Plaats na het grillen de hazenrug in de oven en braad deze tot hij een kerntemperatuur van 52 graden heeft bereikt. Dit kan je het beste doen met een kernthermometer. Wij gebruiken de Meater+ hiervoor. Ideaal! Normaal gebruiken we deze veel in combinatie met de barbecue, maar de oven kan natuurlijk ook.

4

Gebruik het braadvat van de grillpan in een aparte pan (of dezelfde pan afhankelijk welke pan je gebruikt) en blus deze af met een scheut rode wijn. Altijd eerst even een slokje nemen natuurlijk :p

5

Voeg vervolgens een scheutje water toe en het blokje groentebouillon en kook dit even in.

6

Voeg de bosbessenjam toe en kook dit even mee naar de gewenste dikte van de saus. Deze saus hoort niet al te dik te zijn. Qua dikte zit het meer aan de kant van een stevige jus.

7

Als de hazenrug de gewenste temperatuur heeft bereikt laat je hem nog even 10 minuten rusten in alumiumfolie. Pak hem niet strak in, maar dek hem losjes af met de folie.

8

Snijd de 2 filets van de hazenrug en snijd het vervolgens in schuine plakken. Doe vervolgens de saus eroverheen.

Eet smakelijk!

Ingredients

 1 hazenrug
 boter
 rode wijn
 1 blokje groentebouillon
 2 theelepels bosbessenjam
 peper
 zout

Directions

1

Haal de hazenrug een uur van te voren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur worden. Dep deze droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout.

2

We gaan de hazenrug eerst grillen in de grillpan. Verwarm een klontje boter in de pan en grill de hazenrug alle kanten mooi bruin. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 160 graden.

3

Plaats na het grillen de hazenrug in de oven en braad deze tot hij een kerntemperatuur van 52 graden heeft bereikt. Dit kan je het beste doen met een kernthermometer. Wij gebruiken de Meater+ hiervoor. Ideaal! Normaal gebruiken we deze veel in combinatie met de barbecue, maar de oven kan natuurlijk ook.

4

Gebruik het braadvat van de grillpan in een aparte pan (of dezelfde pan afhankelijk welke pan je gebruikt) en blus deze af met een scheut rode wijn. Altijd eerst even een slokje nemen natuurlijk :p

5

Voeg vervolgens een scheutje water toe en het blokje groentebouillon en kook dit even in.

6

Voeg de bosbessenjam toe en kook dit even mee naar de gewenste dikte van de saus. Deze saus hoort niet al te dik te zijn. Qua dikte zit het meer aan de kant van een stevige jus.

7

Als de hazenrug de gewenste temperatuur heeft bereikt laat je hem nog even 10 minuten rusten in alumiumfolie. Pak hem niet strak in, maar dek hem losjes af met de folie.

8

Snijd de 2 filets van de hazenrug en snijd het vervolgens in schuine plakken. Doe vervolgens de saus eroverheen.

Eet smakelijk!

Hazenrug met wildsaus
(Visited 184 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.